Rogé Dessertbier - Afbeelding 1 - Hops&Food
Rogé Dessertbier

4 studenten die samen kmo-management aan de Hogeschool Gent studeren in campus Aalst en allemaal fan zijn van bier, lekker eten en desserts, kwamen met met het idee om dessertbier te brouwen. Dit voor een opdracht om een Small Business Project op te starten onder VLAJO (VLaamse Jonge Ondernemingen). Deze organisatie zorgt ervoor dat de jongeren ondernemende competenties kweken. Dit kunnen ze doen door steun van de overheid.

Hops&Food kon het bier in primeur proeven om een foodpairing te maken.

Rogé is een stout met karakter met een koffiegeur en tropische toetsen en waarbij bitterheid en koffie de hoofdsmaken vormen, met een lichte fruitigheid waarop ingespeeld kan worden.
Met tonen van chocolade, koffie en mout gaat dit donkere, stevige bier mooi samen met rijk voedsel.
Daarom kan dit bier zeker bij meer dan enkel desserts.

 

bezoek de website van Rogé Dessertbier