Blauwe Bessenbier foodpairing - Afbeelding 1 - Hops&Food
Blauwe Bessenbier foodpairing

Streekmarkt.be vroeg aan Hopsandfood.be om hun Blauwe Bessenbier van foodpairing te voorzien.

Het Blauwe bessenbier is geen standaard zoet fruitbier zoals er al zo veel te vinden zijn.
Het bier heeft een geur van rood fruit, is licht zurig en heeft toetsen van mout en hop en een mooie heldere roosrode kleur, met een heel lichtroze schuimkraag.

Als start is er een zoete florale smaak, die snel overgaat naar aangename licht zure toetsen en zachte fruitigheid van rood fruit. Naar het einde toe evolueert de smaak naar een gebalanceerde bitterheid, zonder te overheersen die eventjes blijft hangen in de keel.  De samenwerking met de hop zorgt verder voor een frisse toets.

Door de fruitigheid van het bier zonder de zoete overheersing komt dit bier het beste tot zijn recht in lichte gerechten met zowel tegenovergestelde als complementerende smaken, om zo tot een mooi geheel te komen.

Door de fruitigheid van het bier zonder de zoete overheersing komt dit bier het beste tot zijn recht in lichte gerechten met zowel tegenovergestelde als complementerende smaken, om zo tot een mooi geheel te komen.
Voorbeelden hiervan zijn: slaatjes met onder andere krab, grijze garnaal, avocado, sint jakobsnoten, witloof, granny smith.

Het Blauwe bessenbier is te verkrijgen op Streekmarkt.be, in een aantal horecazaken en de betere drankspeciaalzaken.

 

bezoek de website van Blauwe Bessenbier foodpairing