Dus, lang op voorhand was ons tafeltje voor 4 gereserveerd bij Restaurant Hert van Alex Verhoeven en echtgenote Nathalie de Baenst.
Enter Covid-19 en daar ging onze dinnernight.
Niet getreurd, er zou gedineerd worden, maar dan niet in Turnhout op de hoogste verdieping van de Turnova-toren, maar wel in Geel elk in ons eigen kot maar misschien net iets minder culinair en al zeker niet in gezelschap.

Een menu is samengesteld, een meeting op voorhand gepland om de finesses ervan te bespreken.
We koken apart maar eten samen met behulp van de nieuwste technologieen, met live streams aan tafel én in de keuken om er een totaalspektakel van te maken.

Als hapje serveren we een forelmousse, nadien gevolgd door het eerste voorgerecht sashimi van dorade met koude risotto, beiden gecombineerd met HertenHeer van Brouwerij Het Nest uit de speelkaartenstad.

De frisse hoppigheid van dit blonde bier snijdt door de vettigheid van de vis, en tilt de frisheid van de gerechten verder op.  Let wel, dit was nog de oude versie van HertenHeer, het bier is kortelings aangepast naar een lager alcoholgehalte, de bitterheid is ook iets verlaagd, maar dat wordt ruim gecompenseerd door extra dry-hopping.

Als tweede voorgerecht - het mag al eens een keertje over the top gaan - huisgemaakte ravioli van wilde boschampignons en spek, op een bedje van kortgebakken verse spinazie.  Deze wordt gecombineerd met Palm Dobbel.
Een herfstgerecht vraagt om een herfstbier, toch?  De aardse smaken van de champignons worden gecounterd door de zachte moutsmaak, terwijl het zoute van het spek wordt verzacht door de zoete carameltoets.

Als hoofdgerecht een rosé gebakken entrecote voor tagliata van rundsvlees, enkel gekruid met peper en wat zout samen met een slaatje van rucola, voorzien van een dressing van honing met balsamicoazijn en pont neuf.  
Hiervoor voorzien we Gouden Carolus Classic van Brouwerij Het Anker uit Mechelen.
Het licht gebrande donkere bier, licht zoet en moutig combineerd vlot met de zoetigheid van het gegrilde vlees, en contrasteert met het bittere van de rucolasla.

Een culinaire avond is pas af als het dessert op is, en daarvoor wordt huisgemaakt praliné-ijs gemaakt gecombineerd met zelfgemaakte merengues en aardbeien, gecombineerd met Gouden Carolus Ambrio.
Amberkleurig en licht kruidig en een zoet randje om het zoete van zowel het ijs als de merengues te combineren.

Let vooral niet op de presentatie van de gerechten, daar ben ik te weinig chef voor, noch op de kwaliteit van de foto's, daar ben ik dan weer te weinig fotograaf voor.
De focus lag op een gezellige avond gevuld met lekker eten, lekker drinken en leuke gesprekken vanop een veilige afstand, en dat is zeker gelukt.

Echter, we popelen om alsnog terug op restaurant te kunnen gaan.

Alle recepten - behalve dat van het ijs - zijn terug te vinden op njam.be.

Aperitief
https://njam.tv/recepten/glaasjes-met-forelmousse-en-cresson

Voorgerecht
https://njam.tv/recepten/koude-risotto-met-sashimi-van-dorade

https://njam.tv/recepten/ravioli-met-wilde-boschampignons-en-spek

Hoofdgerecht
https://njam.tv/recepten/tagliata-van-rundsvlees

Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY - Afbeelding 1 - Hops&Food
Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY - Afbeelding 2 - Hops&Food
Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY - Afbeelding 3 - Hops&Food
Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY - Afbeelding 4 - Hops&Food
Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY - Afbeelding 5 - Hops&Food