Lang leve het wildseizoen - Afbeelding 1 - Hops&Food

De herfst is in het land, en dan begint binnenkort het wildseizoen.
Wild is een heel mooi product, vanwege de grote diversiteit en de verschillende smaken die lekker te combineren zijn met Belgische bieren.

Belangrijk is om het karakter van het bier aan te passen aan het gekozen wild, zonder de rest van de ingrediënten uit het oog te verliezen.
Zet het vlees centraal, maar de bijgerechten van de herfst en winter geven extra opties om je gerecht op te tillen, en je gasten een unieke ervaring te geven.
Witloof, boschampignons, kastanjes, knollen, veenbessen, appeltjes, peren, ... de keuze is eindeloos.

Groot wild zoals everzwijn, hert en ree hebben over het algemeen een straffere smaak dat het best combineert met een karaktervol bier dat best wat hoger in alcohol mag zijn.  Denk hierbij aan stout, porter, bruin bier, een oudbruin.  
Goede voorbeelden zijn Lefort, een rode Chimay, een Liefmans Goudenband, Troubadour Obscura, Siphon Cassandra of een St Bernardus Pater 6.

De kleine wildsoorten, zoals konijn, kwartel, duif, patrijs hebben fijner vlees en vragen daarom voor een meer verfijnde pairing, waarbij het bier niet per sé hoog in alcohol hoeft te zijn.  Een kruidig of fruitig blond bier, hoppig en licht bitter.
Denk bijvoorbeeld aan een Saison Dupont, Postel Blond, de Egotripel, Hertenheer, Taras Boulba.

Wild laat zich laat zich heel goed combineren met witloof, wat op zijn beurt - hoe kan het anders - Witgoud, het witloofbier van Hof ten Dormaal.

Heb jij fruitigheid in je bijgerecht, durf dan te gaan voor een fruitige tripel, of een Oud-Bruin om het zoetzure te accentueren, als het vlees zich hiervoor leent.

Voor de saus kan je natuurlijk ook bier gebruiken, maar let erop dat je niet te lang laat inkoken om de scherpe bitterheid te voorkomen als bier te lang kookt.

Voor een pairing bij je wildmenu help ik je graag persoonlijk verder.
Neem hiervoor contact op via het contactformulier, via de facebookpagina, per mail of telefonisch.

Smakelijk!