Foodpairing Blauwe bessenbier - Afbeelding 1 - Hops&Food

Foodpairing Blauwe bessenbier

Streekmarkt.be - een online platform voor authentieke Belgische streekproducten - vroeg Hops&Food een tijdje geleden om Blauwe bessenbier, hun eigen bier te voorzien van foodpairing.  Een aantal flesjes werden opgestuurd en de analyse kon beginnen: kijken, ruiken, proeven, smaken ontleden.

Bert Vissers, de bezieler achter streekmarkt.be geeft met zijn platform kleine plaatselijke bedrijven de mogelijkheid om hun producten buiten de lokale grenzen aan de man te brengen.

Het Blauwe bessenbier, gemaakt met blauwe bessen afkomstig van Blueberry Fields in Koersel, een lokale tuinbouwer, volledig in lijn met de de filosofie van streekmart.be.

Het Blauwe bessenbier is geen standaard zoet fruitbier zoals er al zo veel te vinden zijn.
Het bier heeft een geur van rood fruit, is licht zurig en heeft toetsen van mout en hop en een mooie heldere roosrode kleur, met een heel lichtroze schuimkraag.

Als start is er een zoete florale smaak, die snel overgaat naar aangename licht zure toetsen en zachte fruitigheid van rood fruit. Naar het einde toe evolueert de smaak naar een gebalanceerde bitterheid, zonder te overheersen die eventjes blijft hangen in de keel.  De samenwerking met de hop zorgt verder voor een frisse toets.

Door de fruitigheid van het bier zonder de zoete overheersing komt dit bier het beste tot zijn recht in lichte gerechten met zowel tegenovergestelde als complementerende smaken, om zo tot een mooi geheel te komen.

Het bier wordt - ook weer lokaal - gebrouwen bij brouwerij Amburon in Tongeren, ook bekend om hun Tungri-bieren.

Het Blauwe bessenbier is te verkrijgen op Streekmarkt.be, in een aantal horecazaken en de betere drankspeciaalzaken.
De foodpairing, die is binnenkort terug te vinden op blauwbessenbier.be

Foodpairing Blauwe bessenbier - Afbeelding 1 - Hops&Food