Bier en Foodpairing voor de feestdagen - Afbeelding 1 - Hops&Food

Winterbar 't Stadhuis in Geel was de plaats van afspraak voor een avond over bier en foodpairing, op smaak gebracht met verhalen over de brouwerijen en de bieren en afgetopt met tips over hoe bier en gerechten met elkaar te combineren.

Starten met als aperitief Dame Jeanne "Brut d'Anvers".
Deze Brut d'Anvers wordt op de méthode champagnoise afgewerkt. Het basisbier hergist eerst op fles, gevolgd door de remuage en het verwijderen van de gist via manuele dégorgement.  Dit zorgt voor een parelend brut bier met fruitige toetsen van onder andere citrus en pompelmoes.

Een vitello tonato gecombineerd met Quinto van Brouwerij Dilewyns, waarbij het zachte kalfsvlees goed samengaat met de zachte smaak van het bier, en de lichte hopbitterheid snijdt door de zoute vettigheid van de tonijnmayonaisse.

Vervolgens een kruidig scampispiesje met een groentenslaatje gecombineerd met Jan de Lichte van Brouwerij De Glazen Toren. De kruidigheid van het bier past mooi bij de gekruide scampi.

Risotto met boschampignons op smaak gebracht met wildfond en een krokantje van gezouten spek. Deze intense, romige risotto werd tegen Dulle Griet van de Scheldebrouwerij gezet. Het zoetige van het bier countert het zoute van het spek en de kruidige, moutige tonen combineren goed met de intense smaken van de risotto.

Als dessert een simpel fruitslaatje met meloen, appel, framboos en braambes met een bol aardbei-ijs waarbij zoet en zuur mekaar in evenwicht houden. Rodenbach Grand Cru, een Oud Vlaams-Bruin bier waarbij een zurige hoofdsmaak gecombineerd wordt met een fruitige zoetigheid en dus perfect combineert met het dessert.

Na afloop allemaal voldane gezichten, onder de indruk van de combinaties.

Met dank aan Entre deux Côtes voor het verzorgen van de lekkere hapjes.

Wil je voor je restaurant aangepaste bieren bij je menu's?
Wil je voor je vereniging of bedrijf een event met bieren met of zonder aangepaste hapjes?
Contacteer me voor meer info en een vrijblijvende offerte