• Zythos Bierfestival 2018 - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Zythos Bierfestival 2018

    Zaterdag 28 en zondag 29 april organiseert Zythos, de nationale vereniging van objectieve bierproevers, 's werelds grootste Belgische Bierfestival in de Brabanthal in Leuven. Dit jaar is de 15de editie van #ZBF2018.
    Het ZBF brengt ongeveer 88 brouwers en meer dan 500 bieren samen voor de liefhebber van Belgische Bieren.

  • EBU IBU EBC Stamwortwat?

    Een bieretiket vermeld soms allerlei extra fkortingen zoals IBU / EBU, Cat S, EBC.

    Wat is dit nu precies en moet het eigenlijk op een etiket vermeld staan.
    Een beetje duiding bij deze afkortingen en wat kan je er van leren volgende keer je een bier wil kopen.

  • Nieuw op de website - Get Social - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Nieuw op de website - Get Social

    Lees, like & share.  Ook de blogposts hebben nu een handige knop bijgekregen om snel op Facebook en Twitter te delen.

  • Tournée Minérale: minder maar net zo lekker! - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Tournée Minérale: minder maar net zo lekker!

    Met februari is ook Tournée Minérale weer in het land.  Drink je echter graag minder maar wil je niet inboeten in smaak, dan zijn hier 8 lekkere alternatieven onder de 5%.

  • Een aflevering van de Biercollectie samen met Hops&Food  - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Een aflevering van de Biercollectie samen met Hops&Food

    De Biercollectie is een Youtubekanaal waarbij bieren besproken worden zonder zwaarwichtig te willen overkomen.

    Serieus maar met een knipoog.
    Deze aflevering bespreekt de Biercollectie samen met Hopsandfood het bier Excuse me while I kiss my stout van Hedonis Ambachtsbier.  Hopsandfood zorgt hierbij voor een verrassende bierpairing voor dit bier. 

  • Brussels Beer Challenge 2017 - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Brussels Beer Challenge 2017

    Of ik interesse heb om de Brussels Beer Challenge te bekijken als bezoeker, samen met een blik achter de schermen.

    Brussels Beer Challenge is één van 's werelds meest vermaarde biercompetities, en dat wil ik graag van dichtbij meemaken.
    Op naar Namen!

  • Recept ijs met Barista Chocolate Quad - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Recept ijs met Barista Chocolate Quad

    Koken met bier kan op veel manieren.  Bier kan je gebruiken in sauzen, vinaigrettes, soepen, sabayons, maar je kan er ook zelf ijs van maken.

    Dit recept met Barista Chocolate Quad van  brouwerij Van Honsebrouck leent zich daar perfect voor.

    Barista Chocolate Quad: bier en koffie, twee werelden, voortaan verenigd in de Barista. De aroma’s en de smaak van karamel, cacao en geroosterde mout sluiten naadloos aan met het ‘zwarte goud’ en chocolade.

    Heel genietbaar om te drinken, leuk om mee te experimenteren.

  • Workshops bierpairing - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Workshops bierpairing

    Tijdens het Mechels Bierfestival organiseert Brouwerij Het Anker een aantal workshops rond bierpairing.
    Een uitgelezen kans om bij te leren.

  • Het Geels Brouwhuis, een kennismaking. - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Het Geels Brouwhuis, een kennismaking.

    Op de oude site waar ooit begin 1900 brouwerij 'de Roode Leeuw' bier brouwde, herrijst momenteel een nieuwe brouwerij midden in het centrum van Geel.

    Aan de parking van de Nieuwstraat wordt er druk gewerkt om alles brouwklaar te krijgen.

    Het Geels Brouwhuis is een project van Roman Becker en als alles volgens planning loopt vloeit er einde 2017 terug bier door de tapkranen.

  • Arnold, het nieuwe onafhankelijke biermagazine - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Arnold, het nieuwe onafhankelijke biermagazine

    Mensen volgen dromen, en voor Sofie Vanrafelghem was dit het uitbrengen van een eigen biermagazine.
    Samen met haar team van Sofie's World en Marvin Media is het zover: Arnold, kort voor Arnoldus en patroonheilige van de brouwers, is geboren.

  • Website Hops&Food is klaar!

    Hops&Food heeft sinds vandaag zijn nieuwe website online staan.

    Hier vind je alle informatie over bierpairing voor uw menu en het optimaliseren van uw bierkaart.