• De ideale biertemperatuur.

    De ideale biertemperatuur.
    Met nog een paar hete dagen in het vooruitzicht kan een fris geschonken bier extra lekker smaken.
    Maar wat is nu de ideale temperatuur voor je bier en zet je nu beter je koelkast extra koud?
    Met een paar vuistregels kom je al ver om in ideale omstandigheden van je favoriete bier te genieten.

  • Uit eten in tijden van Covid-19 - #DIY

    Uit eten in tijden van Covid-19, het kan mits een paar aanpassingen.
    Samen met vrienden bedachten we een menu, kookten elk apart en hadden een culinaire avond elk aan onze eigen tafel met live streams.

    Ontdek het menu, de aangepaste bieren en alle recepten.

  • Bier op het internet

    Bier op het internet

    Natuurlijk is bier lekker om te proeven, samen met vrienden, thuis, rond de bbq op op café aan de toog.
    Maar wat is er online te vinden? is bier ook online een dingetje?

    Internet to the rescue, een onuitputtelijke bron van websites, podcasts, reviews over bier.
    Natuurlijk zijn er veel te veel om ze allemaal op te lijsten, maar hier alvast een paar startertips.

    Welke bierwebsites zijn jouw favorieten?

  • Bier en Foodpairing voor de feestdagen - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Bier en Foodpairing voor de feestdagen

    Winterbar 't Stadhuis in Geel was de plaats van afspraak voor een avond over bier en foodpairing, op smaak gebracht met verhalen over de brouwerijen en de bieren en afgetopt met tips over hoe bier en gerechten met elkaar te combineren.

  • Lang leve het wildseizoen - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Lang leve het wildseizoen

    De herfst is in het land, en dan begint binnenkort het wildseizoen.
    Wild is een heel mooi product, vanwege de grote diversiteit en de verschillende smaken die lekker te combineren zijn met Belgische bieren.

    Hops&Food geeft graag enkele tips om je op weg te helpen.

  • zomer = BBQ en bier - Afbeelding 1 - Hops&Food

    zomer = BBQ en bier

    Zomer, dé tijd van het jaar om af te spreken met vrienden rond een bbq en genieten van het gezelschap en een goed glas bier.
    Maar wat te drinken bij de bbq, want er zijn zo veel smaken dat het moeilijk kiezen is, want je wil van alles toch minstens een keer geproefd hebben.

  • Bier&Food avond voor Onderox Magazine - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Bier&Food avond voor Onderox Magazine

    Het maandblad Onderox organiseert sinds een paar maanden een themavond rond bier met telkens een andere spreker. 

    Voor november begeleidde ik een Bier&Foodproeverij met 4 bieren en passende hapjes.

  • Wie drinkt er nog pils? - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Wie drinkt er nog pils?

    Met de huidige trend van sessionbieren - laag alcoholische bieren met veel smaak - is de vraag of er nog iemand geinteresseerd is in de smakeloze pilsbieren.

    Ik proefde er alvast een paar, maar welk sessionbier draagt jou voorkeur uit?

  • EBU IBU EBC Stamwortwat?

    Een bieretiket vermeld soms allerlei extra fkortingen zoals IBU / EBU, Cat S, EBC.

    Wat is dit nu precies en moet het eigenlijk op een etiket vermeld staan.
    Een beetje duiding bij deze afkortingen en wat kan je er van leren volgende keer je een bier wil kopen.

  • Recept ijs met Barista Chocolate Quad - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Recept ijs met Barista Chocolate Quad

    Koken met bier kan op veel manieren.  Bier kan je gebruiken in sauzen, vinaigrettes, soepen, sabayons, maar je kan er ook zelf ijs van maken.

    Dit recept met Barista Chocolate Quad van  brouwerij Van Honsebrouck leent zich daar perfect voor.

    Barista Chocolate Quad: bier en koffie, twee werelden, voortaan verenigd in de Barista. De aroma’s en de smaak van karamel, cacao en geroosterde mout sluiten naadloos aan met het ‘zwarte goud’ en chocolade.

    Heel genietbaar om te drinken, leuk om mee te experimenteren.

  • Workshops bierpairing - Afbeelding 1 - Hops&Food

    Workshops bierpairing

    Tijdens het Mechels Bierfestival organiseert Brouwerij Het Anker een aantal workshops rond bierpairing.
    Een uitgelezen kans om bij te leren.